BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, 21 October 2012

Hati ku di rumah

Hai you guys.. x best kan baca bloq aq. So x yah la baca k.
kalau nak baca jgk nk wt cm mne kan..
Sekarang ni dah dekat dah dengan raya haji..
Rase berdebar je nak balik umah nk jmpa family.
Rindu oi.. kt mereka sume lama sangat tak jmpa diaorg

Balik ary selasa pastu balik poli balik hari ahad rase sekejap sangat kot -.-

Ni ada roomate aq. namanyer Taufiq kasmin.. Botak haha.
dia suka Nicki Minaj haha.. lagu star ship :)
bubuye ..

  


                                         ::.. ASSALAMUALAIKUM ..::

                                      

Wednesday, 17 October 2012

Hati

Setelah lama ku tidak update cerita kt blog ni. ase windu pulak kan.. nk cite pon banyak sangat cita nk cita.

Well semua nyer bermula dengan sebatang pencil berwarna biru.
Dengan pencil warna biru tu bermula lah warna dan warni dalam hidup ku KOT.
mungkin tidak mungkin ye. mungkin betul mungkin salah.

Semua terletak pada ketentuan Tuhan. Kita hanya merancang dia yang menentukan. Tak boleh nak salahkan takdir kan. Kita nk ubah semua kena hadir dengan usaha.

Tapi kan. aq ni pemalu sikit kalau nak tanya-tanya pasal hati. Sebab Hati leh sebab kan kita mati. Tapi kalau melayan Hati kita akan hanyut. Mungkin suatu Hari nanti akan datang satu semangat untuk bertanya kan pasal hati. Mungkin suatu hari nanti hati ini akan bercakap sendiri.
Mungkin Suatu hari nanti hati ini akan mati kerana menahanyer terlalu lama.

Sedih ada gembira pon ada. Kalau boleh nak bagitahu je sekarang. Tapi tak bule. Kami semua nk Final dah. Takot ganggu pulak kan.

Kawan aku cakap yg aku ni Baik orang nyer. Bkn nk bangga tapi dah memang sikap aku untuk buat kawan2 aku tersenyum dan gembira. Ada yang tak suka. Tapi semua tu terpulang la kepada individu yang tak suke. Kengkadang ada yg cakap Annoying la.Tp nk wat cm mana kan. Kita nk wt awak sume eppy tu je. x lebih dari tu pon. Yg penting kita wt dgn hati yg ikhlas

akhir kata...
Doakan ayah saya Jaffar Bin Majid yg sedang berkerja di MEKAH sekrang.
Moga2 abah sihat sentiasa dan jaga diri selalu. Jgn buat kerja berat2 sangat tau abah.Risau Syahmi kt sini. doakan abah selalu. Abah kalau tak sihat makan ubat tau
kat sana. Kena banyak rehat. Kerja tangkap gambar susah tau. Thanks sebab sanggup berkorban untuk kami semua. ^ ^

                                                              ::.. Assalamualaikum...::

Sunday, 4 March 2012

Guitar

Well Well Well Hallo Hallo Hallo
Pe khabar sume miss u alls warga pembaca blog
Cm biasa lorhh tgk tajuk di atas Guitar
Skrng tgh belajar memtik guitar
Tajuk nyer "PERFECT TWO"

hehe best giler lagu nie.
nie chord dia tgk lah sendiri n belajar lah kalau mahu ^_^


Artist:Auburn 
Song: Perfect Two 
Standard Tuning


Verse 1:
C
You can be the peanut butter to my jelly,
B
You can be the butterflies I feel in my belly
Am
You can be the captain and I can be your first mate
F
You can be the chills that I feel on our first date.

C
You can be the hero and I can be your sidekick
B
You can be the tear that I cry if we ever split
Am
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
F
Or you can be the sun when it shines in the mornin'


B-Sec:
C
Don't know if I could ever be
B
Without you cuz boy you complete me
Am
And in time I know that we'll both see
F
That we're all we need

                               C  
Cuz you're the apple to my pie
                           B
You're the straw to my berry
                         Am
You're the smoke to my high
                           F
You're the one I wanna marry


Hook:
               C
Cuz you're the one for me (for me)
            B
And I'm the one for you (for you)
             Am
You take the both of us (of us)
                 F
And we're the perfect two

              C
We're the perfect two,
             B
Were the perfect two
       Am
Baby me and you
              F
We're the perfect two.


Verse 2:
C
You can be the prince and I can be your princess
B
You can be the sweet tooth, I can be the dentist
Am
You can be the shoes and I can be the laces
F
You can be the heart that I spill on the pages.
[ Tab from: http://www.guitaretab.com/a/auburn/269112.html ]
C
You can be the vodka and I can be the chaser, 
B
You can be the pencil and I can be paper
Am
You can be as cold as the winter weather
F
But I don't care as long as we're together

B-Sec:
C
Don't know if I could ever be
B
Without you cuz boy you complete me
Am
And in time I know that we'll both see
F
That we're all we need

                               C  
Cuz you're the apple to my pie
                           B
You're the straw to my berry
                         Am
You're the smoke to my high
                           F
You're the one I wanna marry

Hook:
               C
Cuz you're the one for me (for me)
            B
And I'm the one for you (for you)
             Am
You take the both of us (of us)
                 F
And we're the perfect two

              C
We're the perfect two,
             B
Were the perfect two
       Am
Baby me and you
              F
We're the perfect two.


Bridge:
  C                             B
You know that I'll never doubt ya,
                                Am
And you know that I think about ya
                                 F
And you know I can't live without ya.

C                        B
I love the way that you smile,
                      Am
And maybe in just a while 
                             F
I can see me walk down the aisle

                            C
Coz you're the apple to my pie,
                           B
You're the straw to my berry
                          Am
You're the smoke to my high,
                          F
You're the one I wanna marry


Hook:
               C
Cuz you're the one for me (for me)
            B
And I'm the one for you (for you)
             Am
You take the both of us (of us)
                 F
And we're the perfect two

              C
We're the perfect two,
             B
Were the perfect two
       Am
Baby me and you
              F
We're the perfect two.

Outro:


Try your best k


::.. ASSALAMUALAIKUM..::
bubuye

Saturday, 3 March 2012

Kehidupan

Hallo !! Hallo !! Hallo !!
Assalamualaikum semua warga pembaca blogger.
Mcm biasa lah update blog bile dah x de kerja nk dibuat.,
Tajuk diatas.. Kehidupan.


  Saya tidak hebat cm awak,
Saya tidak hensem cm awak,
Saya tidak bagus cm awak,

Awak semua ada..
Ramai orang nk kenal dgn wak,
Awak cantik.
Awak lawa..
Awak putih..

Saya cuma nk jadi diri sendiri.
X nak lah nk berduka lara.
Saya tahu awak .
Saya cuba nk kenal awak.
Tapi saya x berani.
Jadi berdiam diri lah saya.


Sebenarnye laki-laki lagi kuat CEMBURU dari pompuan kalau korung x caya.

Saya mengaku yg saya cemburu kat awak. 
So ini yang saya wat.
1. Betulkan semula niat.
2. Kekasih kita itu bukan milik kita.
3. Dekatkan pada Maha Pencipta.

Jadi ... saya x nak lah mengejar mana yang x dapat..
Mcm buang masa pon ada jgk.
Mcm tunggu duit masuk lam akaun bank islam 1 juta lak.

Wokeh la.. nnty update lagi..
Isnin nie exam
- Computer Organization. (en. Asyran )
- Fundamental Operating System ( cik. Dayah)

So wish me luck k.
^_^ love u alls ^_^


Thursday, 23 February 2012

Berjalan-jalan di pavillion

Hai Korung semua warga pembaca blog.. Ary tu 23 feb kiteorg berajalan2 di pavillion ...
Ada best ada yang x best..
Ala susah tul lah tgk je la gambar2 ni k.




Well Ini lah Pavillion kalau korung nak tahu.



Yg ni kedai Espirit dkt sebelah Pavillion..  ^_^


Nie bangunan Sephora betul-betul depan Pavillion.


Nie kawan aq yg follow sekali
yg pakai spek tu Saufi a.k.a Elphy
yg x pakai spek tu pulak Amir a.k.a Deq am


Kite org g kareoke kat Red box ..
Memang Puas hati sgt sebab nyanyi smpai 3 jam weyhhh !!!
Ni air kite org minum Jus mango + Mountain dew . Cm tu lah colournyer.


Lepas kareoke jalan2 pusing dkt pavillion sbb amir cakap dia nk shopping jap $$$ .




Ni jamuan Kita org lepas penat jalan2 walaupun dah tinggal tulang tapi itu lah KAMI..

Teka lah aq nyer yang mana satu ;D hikhikhik

Dah penat makan jalan semua Balik lah apa lagi tapi nie last gambar sebelum balik.




Pemandangan waktu senja di Bukit Bintang  ^_^

Sebenarnya bnyk lagi gmbar yg ditangkap
nk letak semua mmg penuh la Blog ni dgn gambar.
Gmbar nie sume real tau x edit pon sbb Malas Sgt nk edit.
K lah bye ::.. Assalamualaikum ..::

Wednesday, 22 February 2012

Malaysia Vs Jepun

Assalamualaikum dan Selamat malam semu warga blog.


Acara : Malaysia Vs Jepun
Tarikh : 22 Februari 2012
Tempat : Padang Bukit Jalil
Berdasarkan firasat saya Malaysia akan menang walaupon jepon tu power..

Nie geng2 jepon n malaysia version animation




Akhir kata Go Malaysia GO !!!
Ganyang Jepun 
 

Monday, 19 December 2011

Hidup Baru.

Hai semua assalamualaikum. pe khabar sihat x sume. hihihi..
Selang beberapa hary lagi akan ku melangkah pergi ke politeknik kesayangan ku.. iaitu
Politeknik Muadzam Shah. cm mne lah poli tu skrng dah 3 minggu aq x pergi kat sana. msty best gler kat stu.
Nie pon satu. dok bgn lambat je pastu terus g kerja. Akhir nyer yuran poli smpai skrng pon x bayar lg. barang satu hapak pon x beli. yg beli ap.. top up je lebih.
:3
Kepada kengkawan aq yang ada kat luar tu. yg dak2 poli. nnty smpai poli kita tegur2 tau. jgn sombong lak mentang2 dah lama tak jumpa lah katakan.. pape pon room mate aq si Amir aka deq am. Saufi aka Elphy . Taufiq aka topek. huhuhu. kite dok satu bilik yer sem nie,
Kat room mate lama aq si Arip aka tapir terbang. mu kalu nk g spa nnty jangan lupa lak kat aq nie. Yus, muaz, dak2 dota aq. rindu kat korung sume, bile lah kite nk jmpa lg nie.... x sabar nyer,.

akhir kata utk ary nie,
jangan lupe org yg tersayang. asssalamualaikum